Service

Solutsoft International vindt service erg belangrijk. Zo hebben wij verschillende servicecontracten en programma's ontwikkelt.
Bij alle producten die Solutsoft International voor u produceert, heeft u standaard twee jaar garantie. Op alle door Solutsoft International geïnstalleerde producten heeft u de garantieduur van de fabrikant van het product.

Daarnaast hebben wij het 24/7 service programma ontwikkeld. Wanneer u gebruikt maakt van dit programma krijgt u zogenaamde "servicetags". Dit zijn bordjes met daarop een QR-code en NFC chip waarmee uw medewerkers, klanten, gasten en/of bezoekers zelf een door hen geconstateerde storing kunnen melden via een smartphone. Na het melden ontvangen wij de storing direct en zorgen wij ervoor dat deze zo spoedig mogelijk opgelost wordt. De melder kan de status van de melding via een speciaal scherm inzien. U als klant kunt alle storingen op uw producten zelf terugzien in ons klantenpaneel.

Tot slot staan wij altijd in voor innovatie en ideeën en proberen wij deze zo veel mogelijk uit te voeren. Niets is ons te gek, dus laat het gerust weten als u een speciale wens heeft!